Женският лешояд е кръстен Андалусия Той беше освободен през м. ноември заедно

...
Женският лешояд е кръстен Андалусия Той беше освободен през м. ноември заедно
Коментари Харесай

Недопустима жестокост! Бракониери убиха лешояд от застрашен вид

Женският лешояд е кръстен Андалусия Той беше освободен през м. ноември заедно с 13 други черни лешояди след шестмесечна акомодация в особено построена волиера сред Маджарово и Ивайловград.

 

Той се е открил в регион южно от Харманли. Една нощ предавателят му е почнал да излъчва неразбираем сигнал. Полевият екип на Българско дружество за защита на птиците посетил мястото, като при огледа на региона са открити пера със следи от кръв и други улики, които свидетелстват за осъществено закононарушение, както и следи от автомобил.

 

Предположенията са, че птицата е била убита до момента в който нощува на мястото. Бракониерите ловуват с фарове или противозаконни термални прицели, разясниха природозащитниците.

 

Те са подали сигнал в Районното ръководство на полицията в Харманли и проверяващи служители на реда са посетили мястото на случая.

 

Последният случай с убито пернато от международно заплашен тип бе в региона на Джебел в средата на м. септември 2022г. Тогава особено подготвеното куче Барс откри в покрайнината на града мъртъв от огнестрелна рана египетският лешояд, който се споделя Бояна. Освен при бракониерския лов, предпазените типове птици в Източните Родопи нерядко стават и жертва на съзнателно отравяне.

 

Остава отворен въпросът, с изключение на с цел да завоюват избрани приходи, дали тези бракониери се гордеят с постъпката си? Чувстват ли се велики, значими, могъщи? Освен, че са позор и срам за човечеството, те насасят и необратими вреди на беззащитни животни. Другите човеци, които също умъртвяват животни, като ги творвят по нищо не се разграничават от горните убийци. Тяхното дело също е подло, надменно и неприемливо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР